SMB certification

Zahodna stran prelepe Kanade pa je za nekaj tednov postala naš dom na jesen 2006. Slovenska priseljenska društva so namreč organizirala koncertno turnejo. Člani ansambla Pogum smo 11.oktobra odleteli čez lužo, kar je bil prvi polet za vse nas. Deveturno letenje smo uspešno prestali in prva misel ob vzletu je bila : »Vau, kako potegne!« Navdušeno smo se čudili, kako dober občutek je ko te dobesedno prilima na sedež in obenem je bila visoko nad oblaki prisotna tudi misel: »Kaj pa če strmoglavimo, saj se sploh ne moremo rešiti…« In tudi ko smo bili na vrtoglavi višini, nismo skrivali presenečenja. Vsi so mirno sedeli, mi pa zijali skozi majhna okenca na letalu in opazovali svet pod seboj s ptičje perspektive.

Ob prihodu so nas pričakali izseljenci Vancouvra in naša pot po daljni deželici se je pričela. Priredili smo 5 koncertov in sicer v Prince Georgu, Vancouvru, Edmontonu, olimpijsko znanem Calgaryu in v Kelowni. Po uvodnih pozdravih in vseh formalnostih smo pričeli s koncertom in po besedah prirediteljev smo si obetali igranje do polnoči, saj naj bi se gospodje in gospe srednjih let do takrat naužili glasbe. A bili smo prijetno presenečeni, ko smo videli, kako se je mlado in malo manj mlado zabavalo vse do druge ure zjutraj. Prav toplo nam je postalo pri srcu, saj se ljudje odlično zabavajo ob poslušanju slovenskih mladih ansamblov – poznajo naše avtorske pesmi in z nami so peli. Zares zadovoljni in srečni smo se počutili, ko so nam slovenski izseljenci v Kanadi razkrili, da preko spleta izvohajo festivalske dogodke in ko so nam jih preko videa predvajali, je bilo naše veselje nepopisno.

canada
O Canada!

Our home and native land!

True patriot love in all thy sons command.

With glowing hearts we see thee rise,

The True North strong and free!

From far and wide, O Canada,

We stand on guard for thee.

God keep our land glorious and free!

O Canada, we stand on guard for thee.

O Canada, we stand on guard for thee.

slo

In za vse, predvsem moške pripadnike, še droben namig, če se morda odpravljate v isto državico kot smo jo obiskali mi…Nekje v Kanadi obstaja odlična restavracija s piščančjimi krili. Tako smo se odpravili tudi na slavne «chickenwings«, kamor nas je popeljal resen belokranjec. Četudi pa je kanadsko podnebje precej hladno, je bilo v restavraciji zelo vroče in tako so bile gospodične v njej nekoliko pomanjkljivo oblečene. Najbrž ni potrebno dodajati komentarje.

Prigod in dogodivščin je bilo res na pretek. Nekaj zanimivosti smo vam ponudili v tem delčku našega potovanja, če pa vas še več zanima, le priskakljajte na katerega od naših koncertov in z veseljem bomo z vami delili to lepo izkušnjo v podrobnostih.

Vaši Pogum-ovci

Nastope smo imeli v krajih:

Prince George 13/10/2006
Vancouver 14/10/2006
Calgary 20/10/2006
Edmonton 21/10/2006
Kelowna 28/10/2006

Ansambel Pogum  |  Vse pravice pridržane  |  mail: info@pogum.si  |  tel: 07 30 77 037